2014. jún. 30.

Piros, az izgalom, és szenvedély


 Lendületbe hoz és érzelmileg is stimulál. Melegséget ad és fokozza a vérbőséget. Elősegíti a szervezet méregtelenítését, serkenti a gyengén működő szerveket. Látványa életerőt sugároz, hatása élénkítő.





 A vörös szín vitalitást sugároz, de a pusztulást is jelképezheti.
A vörös jó méregtelenítő, kitisztítja elménkből, testünkből a negatív szemléletet. De képes a vörös szín fellazítani az izmokat, ízületeket. 


A vörös mint a legforróbb szín, a vérre gyakorol közvetlen hatást. Ezért vérkeringési zavarok ellen ajánlható. Krónikus torlaszokat old fel, a sorvadásos folyamatokat is gyógyítja. A vörös szín az ekcémára, valamint az összes, nem gyulladásos bőrbetegségre kedvező hatást fejt ki. Ösztönző hatása van a vörös színnek vérszegénység, krónikus, köhögés, valamint gégefő- megbetegedések esetén is.
 A hideg területeket fel lehet vele melegíteni, ezenkívül fokozza a teljesítőképességet is. Ha ezt a színt túlságosan sokáig alkalmazzák, türelmetlenné, nyugtalanná, agresszívvá teheti a beteget. Ebben az esetben a komplementer színt - a goethei színkör értelmében a zöldet - kell adagolni.
 
  • Csakrája: gyökércsakra
  • Kristályai: gránát, rubin, jáspis, hematit, vörös korall
  • Sok vörös az aurában: szenvedélyesség, agresszióig terjedő bátorság
  • Vörös szín mint kedvenc: aktív, dinamikus, életigenlő kedély
  • Vörös szín elutasítása: passzív, visszahúzódó, introvertált típus 


 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...