2014. okt. 20.

Krumplis gánica

Füleki Marcsi, üvegfestős barátnőm nemrégiben osztotta meg a Fb.-on, ezt az isteni receptet.
Már olvasni is nyálcsorgató volt!
Egyesek szerint hasonló, mint a krumpli kása...., de csak hasonló! Szerintem sokkal finomabb és ízletesebb.

Sajnos fázisképekkel nem tudok szolgálni, mert a fényképezőm lemerült, s csak a végeredményre töltődött fel annyira, hogy gyorsan lefotózzam.


Akkor a recept: dkg, kg, ml és hasonló mértékegységek nélkül, egyszerűen csak érzéssel, odafigyeléssel kell csinálni :) Egyébként, szerintem, nem lehet elrontani.
Mi is kell hozzá?
  • elsősorban burgonya
  • liszt
  • zsír vagy olaj
  • vöröshagyma
  • só, bors, pirospaprika
A burgonyát feltesszük főni, én héjastól tettem mindezt. Míg fő, zsírban megpirítjuk a nagyon sok felkockázott vöröshagymát, majd sózzuk, pirospaprikázzuk. A főtt krumplit megpucoljuk, villával, krumplinyomóval összetörjük, s annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit éppen felvesz. Ízlés szerint sót, borsot, zöld fűszereket tehetünk még hozzá. Ezután fogunk egy kanalat és gombócokat szaggatunk belőle, amit először megforgatunk a hagymás, paprikás zsírban, majd egy tepsibe rakosgatjuk őket. Ha ezzel a művelettel végeztünk, betoljuk a sütőbe és mikor már szép ropogós az alja, vagy megpirult a teteje, kivesszük a sütőből. Lehet köretként fogyasztani, spenóthoz, paradicsom szószhoz, vadashoz, de magában, simán csak tejföllel is nagyon finom.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...